Nationale gymnasten

Zet jullie handen op elkaar en verwelkom onze nationale trots! Onze Belgische gymnasten, dansers en skippers knalden in 2018 op verschillende nationale en internationale wedstrijden. Benieuwd welke toppers er ook op dit Gygmala aanwezig zullen zijn?


DEMO GROEPEN

Turnclub Athena brengt op zaterdag met het nummer 'Architect of Mind' een oefening die gebaseerd is op de keerzijden van de hedendaagse digitale wereld. Met deze oefening laat Turnclub Athena ons nadenken over die gepolijste versie van onszelf die we naar voor brengen.

Op zondag neemt OTM Gent ons mee naar Parijs op hun nummer 'Paristique'. De gymnasten van OTM Gent nemen ons mee naar de stad van de romantiek. Als je meent je weg te verliezen dan is er altijd wel iemand die je begeleidt. Paris... C'est fantastique... C'est romantique... C'est PARISTIQUE!


GROEPSOEFENIGEN

In de topsporthal te Gent trainen zowel de gymnasten Toestelturnen jongens, Toestelturnen meisjes als de meisjes en jongens Acro. In 2017 brachten de gymnasten Acro een groepsnummer geïnspireerd op de bekende serie Games of Thrones. Het werd, zoals gewoonlijk, een spectaculair nummer. Benieuwd wat choreografe Irina Shadrina dit jaar voor ons in petto heeft! En ook de gymnasten uit topsport toestelturnen jongens en meisjes brengen naar goede gewoonte een groepsoefening samen. Mis dit spektakel niet!


BELGISCHE SPRINGERS

Tachina Peeters (Gymplus) is al jaren de tumblingster in België. De 21-jarige gymnast verhuisde afgelopen september naar Groot-Brittannië om haar carrière verder uit te breiden. En voor het eerst sinds lange tijd zullen we op het Gymgala nog eens een Trampoline Synchroon act hebben! Springers van dienst zijn Belgisch kampioenen Simon Debacker (Lenig en Vlug Beveren Leie) en Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen).


BELGISCHE ACROTROTS

Kersvers seniorenteams meisjes drie Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis Waas), Lise De Meyst en Yana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) en meisjes drie Charlotte van Royen, Talia De Troyer (Sportac Deinze) en Britt Vanderdocnkt (Wild Gym) staan te popelen om te schitteren op het Gymgala. Ook het nieuw samengesteld heren vier Noam Patel (STB Gymnastics Berchem), Robin Casse (VGL Niel), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Hanees Garré (Sportac Deinze) komt in actie!


TOESTELTURNEN JONGENS & MEISJES

Bij de jongens zien we olympiër Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) en Jonathan Vrolix (Olympia Houthalen) aan het werk. Ringenspecialist Dennis Goossens zal zijn oefening aan de ringen brengen en Jonathan Vrolix zien we dan weer in actie aan grond. Bij de meisjes zien we de twee WK-finalisten in actie. Axelle Klinckaert (GymMax) behaalde in augustus brons op het EK aan grond in Glasgow (GBR). En onze kersverse wereldkampioene Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) kon natuurlijk niet ontbreken!

Inschrijven nieuwsbriefFoto's 2017#gymgala2018

Twitter wordt geladen